Proteïne shake: welke soorten zijn er?

Proteïne shake: welke soorten zijn er?

Proteïne shake: welke soorten zijn er?

De proteïne shake zit boordevol eiwitten. Dat helpt je bij spieropbouw. Eiwitten zijn er in verschillende soorten, dus hoe zit dat precies?

3 soorten eiwitshakes:

Eiwitten zijn er in verschillende soorten, dus houd daar rekening mee als je een proteïne shake kiest. Dat wat je in jouw shake baker doet ziet er misschien hetzelfde uit, maar is dat waarschijnlijk niet. De eiwit shake is er in deze drie vormen:

  • Concentraat
    Whey Concentraat is de goedkoopste vorm van eiwit voor proteïne shakes. Het gaat om 70 tot 80% puur eiwit, met daarnaast wat koolhydraten en vetten. De opname in het lichaam is iets trager, omdat de vorm minder puur is.
  • Isolaat
    Whey Isolaat is extra bewerkt, waardoor deze vorm meer zuiver is. Het gaat om 90% eiwit, met daardoor minder koolhydraten en vetten. Het is een duurdere Whey Protein shake, die het lichaam dankzij de puurdere vorm sneller opneemt.
  • Hydrolisaat
    Hydrolisaat is de meest zuivere vorm van whey eiwit. Het lichaam kan het zeer snel opnemen, dankzij de voorvertering daarvan. Het lichaam hoeft het zelf niet te verteren.

Voor het ontbijt en als tussendoortje

De protein shake is geschikt als gezond ontbijt en bijvoorbeeld als tussendoortje. Dus zoek je een manier om de eiwit shakes te integreren in jouw dagelijkse voedingspatroon? Gebruik ze als een ontbijt shake of zorg er juist net na het sporten voor dat je de eiwitten in je lichaam weer op peil kunt brengen.

Proteïne shake: sterk voor spieropbouw

De proteïne shake helpt je jouw spieropbouw te versnellen. Daar zijn veel eiwitten voor nodig, die je vindt in de shakes die je alleen nog maar met water of je favoriete drank hoeft te mengen. Het is de makkelijkste manier om een tussendoortje, ontbijt of lunch met veel eiwitten klaar te maken.

Wij gebruiken 100% natuurlijke ingrediënten, zowel voor de eiwitten als voor de andere belangrijke voedingsstoffen. Dat betekent dat je zowel lekker als gezond bezig bent, met shakes die je in een handomdraai klaar maakt om er meteen van te genieten. Wil jij onze 100% natuurlijke eiwitshakes proberen? Bekijk ze dan snel in de shop!