7 Tips tegen decemberstress

7 Tips tegen decemberstress

Decemberstress

De feestelijke decembermaand gaat weer van start. Voor de meeste van ons een gezellige periode die soms ook de nodige decemberstress met zich meebrengt. We geven je graag wat tips om dit jaar de decembermaand een stuk relaxter door te komen.

 1. Nee zeggen is oké
  Die kerstborrel op je werk, helpen op school, pakjesavond bij je zus thuis, de verplichte brunch met je schoonouders. Je hoeft niet overal aan mee te doen. Kies ervoor om deze dingen te doen met mensen waar je blij van wordt. Of om gewoon helemaal niks te doen, thuis lekker te cocoonen en te genieten van je vrije dagen.

 2. Plan zoals het jou uitkomt
  Wie zegt dat je kerstdiner op de 25e moet zijn? De 27e smaakt het net zo lekker als jou dat beter uitkomt. Wie weet smaakt het zelfs nog wel lekkerder daardoor ;)

 3. Delegeer
  Laat anderen ook wat meenemen. Je kinderen en partner kunnen ook heel goed taken op zich nemen. Ook al is het misschien niet perfect in jouw ogen, het is goed zo! #letitgo
  Wil je het nog makkelijker? Ga dan zelf de deur uit! Dit kan zowel bij vrienden, familie, een vakantiepark of een restaurant.

 4. Laat het los
  Brengt ons gelijk bij het volgende punt; Je hoeft niet het feestje van jaar te organiseren waar anderen het nog een jaar over zullen hebben. Belangrijker is dat het gezellig is met de mensen waar je om geeft én dat je er zelf ook van kunt genieten.

 5. Plan
  Door vooruit te plannen bespaar je jezelf een heleboel stress in deze bomvolle feestmaand. Maak vast die afspraak bij de kapper, bestel de boodschappen ruim van tevoren online en pak de cadeautjes nu alvast in. Vergeet ook niet om wat rust momenten voor jezelf in te plannen en hou je daaraan.

 6. Balans
  Tijdens de feestdagen eten en drinken we altijd meer dan normaal. Dat is helemaal oké en daar mag je 100% van genieten. Wil je een beetje balans aanbrengen? Zet dan ook wat gezonde keuzes op tafel. Dit kan zo simpel zijn als ongezouten noten i.p.v. gezouten. Zit je na het diner of de brunch overvol? Probeer dan een stukje te lopen.

 7. Inzicht
  Het overgrote deel van de eisen die we in ons hoofd hebben leggen we onszelf op. De cadeaus hoeven niet elk jaar groter of duurder, je kan prima dezelfde kerstoutfit als vorig jaar aan en je huis hoeft niet het meest versierde huis in de straat te zijn. Als je dit inzicht hebt, scheelt dit al een heleboel stress.

 

Vind je het lastig om nee te zeggen? Denk dan eens terug aan hoe je december ervaarde als kind. Vol met magie! Hoe zou het zijn als december weer zo zou voelen? Wedden dat deze gedachte jou helpt een stukje magie terug te brengen?