Vegan Chunky Monkey proteïne ijs

Vegan Chunky Monkey proteïne ijs
10 min bereiden
Wat Ben & Jerry’s kan, kunnen wij ook! Wij maakten onze eigen versie van het vegan chunky monkey ijs. De ingrediënten hebben we vrij simpel gehouden. Bevroren banaan is de basis, dus gezonder is-ie in ieder geval!

De term chunky monkey kent helaas geen geschiedenis met diep gewortelde roots in Amerika, waar Ben & Jerry’s is ontstaan. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het een leuke naam is voor een bakje ijs en het geeft ons de vrijheid om te fantaseren over waar het op gebaseerd is. Chunky voor de stukjes chocolade en walnoten? Monkey voor de bananen?

Dit vegan chunky monkey proteïne ijs maak je binnen enkele minuten klaar. Het enige wat je van te voren gedaan moet hebben is het invriezen van wat rijpe bananen en dan ben je ready to go! 

Wat heb je nodig?

  • 3 bevroren bananen
  • 1-2 servings Naturall Pure Vegan Coconut
  • 50 g pure chocolade
  • flinke hand walnoten
  • optioneel; water of plantaardige melk

Bereiding

Voeg de bananen en Naturall Pure Vegan Coconut protein toe aan een keukenmachine en pureer tot ijs. Voeg eventueel een scheutje water of plantaardige melk toe om hem iets zachter te maken. Hak de pure chocolade en walnoten fijn en schep deze door het ijs. Wij kunnen nooit wachten en eten het gelijk op, maar je kunt het ook voor twee uur in de vriezer zetten zodat je er bolletjes van kunt scheppen.

Enjoy!