vegan lemon & raisin proteïne koekjes

vegan lemon & raisin proteïne koekjes
30 min

Koekjes zijn superlekker, maar van de ingrediëntenlijst word je meestal niet zo vrolijk. Wij lossen dit probleem graag voor je op, met deze heerlijke vegan lemon & raisin proteïne koekjes! Een heerlijke snack voor na het sporten, maar ook voor on the go!

Wat heb je nodig (voor 6 vegan lemon & raisin proteïne koekjes)?

Ingrediënten
– 160 gram tarwebloem
– 1 serving Naturall Pure Vegan Coconut protein
– 100 gram plantaardige margarine, koud
– 100 gram kokosbloesemsuiker
– 1 theelepel baking soda
– 1 flax egg (1 eetlepel lijnzaad gemengd met 3 eetlepels water)
– 1 eetlepel blackstrap molasses
– 50 gram rozijnen
– sap van een halve citroen
– schil van een halve citroen, geraspt
– grove zoutkorrels (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng een eetlepel lijnzaad met 3 eetlepels water en zet dit aan de kant. Mix de margarine met de kokosbloesemsuiker zo’n 2 minuten in een beslagkom. Voeg hier het lijnzaadmengsel, de blackstrap molasses, het citroensap en de citroenschil aan toe en roer dit goed door elkaar.

Nu kun je de tarwebloem, Naturall Pure Vegan Coconut protein, baking soda en rozijnen toevoegen. Kneed dit tot een deegbal. Maak hier 6 balletjes van. Je kunt er ook voor kiezen om er meer te maken, maar dan worden de koekjes wel kleiner. Let dan ook op de baktijd! Plaats de balletjes op een bakplaat met bakpapier en druk ze plat. Je kunt er nog wat grove zoutkorrels overheen strooien, maar dit is optioneel.

Bak de koekjes voor 15 minuten of tot ze goudbruin zijn verkleurd. Je kunt de koekjes na het bakken het beste zo’n 10 minuten laten afkoelen, maar wij kunnen heel goed begrijpen dat je er gelijk eentje gaat proberen!

Eet smakelijk!