In gesprek met: Sanne Jansen, topsporter

Sanne Jansen (18) is een van onze fans. Als top 60 tennisster, gebruikt zij dagelijks Naturall Pure om haar lichaam te laten herstellen. Wij vroegen ons af hoe haar leven eruit ziet.

‘Ik heb zeven dagen per week een tennisracket in mijn hand.’

Al dertien jaar op de baan

‘Op mijn vijfde ben ik begonnen met tennissen, dat is nu dertien jaar geleden. Op mijn derde wilde ik het eigenlijk al, maar toen was ik nog te jong. Toen ik een jaar of negen was, ben ik meerdere keren per week gaan trainen. Aan het einde van de basisschool, werd mij wel duidelijk dat ik dit wilde blijven doen. Ik besloot dat ik na mijn middelbare school al mijn tijd in tennis zou gaan steken. Dit is niet van de een op de andere dag zo gegaan, hoor. Ik ben gewoon steeds meer gaan tennissen, omdat ik het steeds leuker begon te vinden. Ik wilde meer en meer de baan op. In mijn familie ben ik de enige die tennist. Hoe ik er op gekomen ben? Geen idee. Het is er in ieder geval niet met de paplepel in gegoten.’

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit? 

‘Ik heb vorig jaar de tennislerarenopleiding gedaan bij de KNLTB. Die heb ik afgelopen zomer afgerond en nu geef ik tennisles naast mijn eigen trainingen. Ik train tussen de 20 en 25 uur per week en daarnaast geef ik les. Zondag is mijn rustdag, maar ook dan geef ik les. In het winterseizoen zijn er vrij weinig toernooien. Rond de feestdagen had ik er 3. Na de voorjaarscompetitie is het weer echt begonnen. Van juni tot en met september is het volle bak.’

Blijven verbeteren

‘Om naar een wedstrijd toe te werken, train ik veel. Ik vind het prettig om veel tijd in mijn trainingen te steken, zodat ik mezelf kan blijven verbeteren. Na die wedstrijden begin ik dan eigenlijk weer opnieuw. Ik kijk naar wat ik gedaan heb, wat er wel en niet goed ging en dan ga ik daar weer mee oefenen. Soms gaat er een trainer mee naar een wedstrijd, zodat we na de wedstrijd kunnen bespreken hoe het gegaan is.’

Natuurlijke voeding voor herstel

‘Voeding is voor mij heel belangrijk. Ik wil natuurlijk optimaal presteren en knallen tijdens wedstrijden, maar ik wil daarna ook snel weer herstellen en ik weet zeker dat voeding daar een hele belangrijke rol in speelt. Momenteel neem ik dagelijks na mijn training een proteïne shake van Naturall om zo dat herstel in gang te zetten en mijn lichaam optimaal zijn werk te laten doen. Alles wat extra energie kost, gaat ten koste van mijn eigen ontwikkeling. Dan geef ik mijn lichaam liever een zetje met een shake.

Shakes neem ik trouwens al een tijdje, maar ik heb nooit beseft dat er zoveel onnodige toevoegingen in shakes zitten, zonde! Ik heb wel veel gelezen over proteïne, maar dat ging meer over de verschillende soorten. Pas nu denk ik: waarom zou je onnatuurlijk voedsel nemen? Als het natuurlijk kan, moet je dat doen. Helemaal als je zo intensief met sporten bezig bent, dan moet je goed voor je lichaam zorgen en de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. Dat vind ik zo fijn aan Naturall Pure, door het hoge eiwit gehalte is het heel goed voor mijn herstel en daarnaast is de smaak heerlijk en geeft de shake mij een lang verzadigd gevoel door de zaden die erin zitten. Met voeding ga ik nu altijd voor natuurlijk. Ik eet veel volkoren producten, groentes en gezonde vetten haal ik meestal uit nootjes. Bijna nooit denk ik: fuck it. Ik vind het makkelijker om alles te laten staan, dan om af en toe een beetje ongezond te nemen. Ik ben best streng voor mezelf. Koekjes laat ik altijd liggen.’

Zijn er dingen die je mist?

‘Ik mis niets. Op dit moment is tennis het belangrijkste in mijn leven en daar moet ik soms andere dingen voor laten liggen. Ik ga nooit een avondje uit, maar de vrienden die ik nu heb doen dit eigenlijk ook niet. Dat maakt het wel makkelijker. Tuurlijk lijkt me dat ook wel eens gezellig, maar ik vind het belangrijker om helemaal fit bij mijn training te zijn. Tennis heeft voor mij nu de prioriteit en ik vind het alleen maar leuk. Ik ben blij dat ik van mijn hobby een fulltime job heb kunnen maken.’

0
Vitamine D3-tekort: zo kom je eraan, zo kom je eraf!Proteïnerijk yoghurt bessen ontbijt