Naturall proteïne pindakaas

Naturall proteïne pindakaas

Tegenwoordig kun je in elke supermarkt natuurlijke pindakaas vinden, maar wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken? De enige dingen die je nodig hebt zijn pinda’s en een keukenmachine. Maar wat zou Naturall proteïne pindakaas zijn zonder Naturall Pure? Precies.

Wij van Naturall zijn blij met de opkomst van natuurlijke notenpasta’s in de Nederlandse schappen. Het is nog niet zo lang geleden dat noten enkel werden verkocht in notenwinkels, op de markt en in sommige winkels. Inmiddels zijn er ontelbaar veel soorten in de lokale supermarkt te vinden. We eten noten niet alleen meer als tussendoortje: we koken en bakken er ook mee. We verwerken noten in salades, pasta’s, sauzen… En we maken er notenpasta van!

In dit recept zijn wij voor de altijd lekkere pinda’s gegaan, maar ook van amandelen, hazelnoten, pecannoten, pistachenoten en walnoten kun je goede notenpasta’s maken. Allergisch voor pinda’s en/of noten? Probeer het eens met zaden! Zonnebloempittenpasta, pompoenpittenpasta, sesampasta (ook wel tahin): je kunt er alle kanten mee op.

Maar hoe komt het toch dat als je pinda’s blijft pureren, er pindakaas ontstaat? Het zal vast niet de eerste keer zijn dat je hoort dat er in noten en zaden veel vetten zitten. Gelukkig zijn dit gezonde, onverzadigde vetten. Door het pureren komen die vetten vrij en zo komt die noten- of zadenpasta dus tot stand!

Ken je die 100% pindakaas inmiddels wel? Wij vinden het leuk om te variëren met smaken. Natuurlijk mixen we het met wat Naturall Pure proteïne voor extra eiwitten, maar ook een vleugje kaneel, wat chilivlokken, een theelepeltje agavesiroop of wat kokossnippers er doorheen gelepeld doen het altijd goed. Voor dit recept hebben we het vrij simpel gehouden, maar in principe kun je helemaal los gaan met smaken. Wij zijn benieuwd wat jullie er van maken!

Wat heb je nodig (voor 1 potje Naturall proteïne pindakaas):

Ingredients:
– 200 gram pinda’s
– 1 serving Naturall Pure (Vegan Coconut, Vanilla of Chocolate)
– optioneel: 1-2 theelepels agavesiroop
– optioneel: snufje zout

Bereiding:

Voeg alle ingrediënten toe aan een keukenmachine. Voor vegan pindakaas met een vleugje kokos kun je de Vegan Coconut protein gebruiken, voor een vanillesmaak de Vanilla protein en voor chocoladepindakaas werkt de Chocolate protein goed. Zet de keukenmachine aan en pauzeer om de twee minuten om de zijkant los te schrapen en om de keukenmachine wat rust te geven. Herhaal deze stap tot er een vloeibare pindakaas is ontstaan. Hoe langer je pureert, hoe romiger de pindakaas wordt. Nu kun je de pindakaas helemaal naar smaak maken door er bijvoorbeeld wat siroop of een snufje zout aan toe te voegen.

Eetsmakelijk!

Related Projects
0
Abrikozen en pompoenpit proteïne crumble repen