Zo maak jij de perfecte smoothie!

Zo maak jij de perfecte smoothie!
Misschien ligt dit wel aan ons, maar wanneer wij een smoothie drinken, voelt het alsof we elk deel en elke cel van ons lichaam goed doen. Nu zal het ongetwijfeld niet altijd zo zijn dat onze smoothies alle ingrediënten voor een perfect, werkend lichaam bevatten, maar we proberen daar wel zo dicht bij in de buurt te komen als mogelijk is. Wij hebben gevonden dat door via de onderstaande formule te werken, je super easy de perfecte smoothie creëert!

De basis
We willen de smoothie drinken, dus er moet iets vloeibaars in zitten. Nu is water altijd goed en kokoswater misschien nog beter in verband met de mineralen die er in zitten, maar wij voegen het liefste een flinke scheut plantaardige melk toe aan onze smoothies. Aan de meeste plantaardige melk zijn vitamines en calcium toegevoegd. Onze favoriet is kokos-rijstmelk, maar elke plantaardige melk is goed. Zo lang die extra calcium er maar in zit!

Fruit
Fruit, ofwel nature’s candy, zorgt er niet alleen voor dat je siroop en suiker weg kunt laten, wat natuurlijk een ongelofelijk groot pluspunt is. Het brengt ook nog eens een heleboel vezels met zich mee! Vezels zorgen voor een goede stoelgang en dat de spijsvertering helemaal op rolletjes loopt. Daarbij geven ze je een verzadigd gevoel. Wij gaan standaard voor een bevroren banaan, omdat deze de smoothie super romig maakt. Daarnaast zijn we gek op mango, blauwe bessen en perziken, maar de lijst van fruitsoorten die in je blender kunnen is mega.

Groenten
Tja, als je toch al wat zoete stukken fruit hebt toegevoegd, kun je er net zo goed nog wat extra vitamines van groenten bij gooien. Ook groenten zitten vol vezels. Spinazie is een vrij bekende groente die toegevoegd wordt aan smoothies, maar geef courgette, bloemkool of bietjes ook eens een kans. Wil je je smoothie koud en verfrissend hebben? Stop er dan wat bevroren fruit of groenten in. Een handje bevroren bloemkool doet een hoop ?

Eiwitten
Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel en maken je smoothie meer een soort maaltijd. Extra eiwitten toevoegen aan je smoothie is heel simpel: je gooit er gewoon een schepje Naturall Pure bij! VanilleChocolade of Vegan Coconutit’s totally up to you!

Vetten
Wij zijn gek op gezonde vetten en we hebben deze dus niet voor niets in ons proteïnepoeder verwerkt, maar wat extra vet, vooral bij een plantaardig dieet, kan in een smoothie zeker geen kwaad. Noten en zaden vormen hier een perfecte oplossing voor. Een eetlepel chiazaad, hennepzaad, lijnzaad, notenpasta of een handje nootjes bevat niet alleen een hoop omega-3, het zorgt ook nog voor extra vezels!

En zo maak je dus een perfecte, voedzame smoothie! Als je de tijd hebt, maak het dan nog leuker voor jezelf door er allerlei toppings aan toe te voegen. Een feestje om te doen en ook nog eens superlekker!

0
Uitgelicht: vezels